Ugrás a fő tartalomra

4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.


+36 54 / 951-961

Projektek


RRF-2.2.2-23-2023-00002 azonosítószámú „21. századi szakképző intézményfejlesztési program a Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikumában" című projekt

A kedvezményezett neve:  Berettyóújfalui Szakképzési Centrum
A fejlesztés tárgya, célja: 

egy olyan intézmény létrehozása, amely - XXI. századi technikai feltételek biztosítása mellett - teret biztosít a régió:

 • informatikai-elektronikai-robotikai igényeinek kielégítéséhez szükséges szakemberek képzéséhez,
 • a legmodernebb megoldásokkal lehetővé teszi a szakmai továbbképzések, konferenciák megvalósítását,
 • aktív szerepet tölt be a város sport-, kulturális- és szabadidős tevékenységének életében,
 • a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja és mindezeket a célokat
 • a legkorszerűbb technikai-, technológiai megoldásokkal biztosítja.

További célok:

 • a Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikum 1896-ban elkészült épületének teljeskörű átalakítása a jelenlegi funkciók megtartása és az újonnan tervezettek feltételeinek biztosítása érdekében a jelenlegi korszerűtlen, gazdaságtalan és nem költséghatékony fűtési rendszer teljes kiváltása energiatakarékos megoldással.
A szerződött támogatás összege:  2,528 milliárd Ft
A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

Az infrastrukturális fejlesztés a jelenlegi épület felújítására vonatkozik. A projekt keretében Hajdúszoboszlón, a Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikum „A” épültének energiahatékony, innovatív informatikai központtá alakítása a kitűzött cél. Az iskola komplex fejlesztése és felújítása által hozzájárul a Centrum informatika ágazatának magas színvonalú szakmai tudásfejlesztéséhez, mely magában foglalja az oktatáson túl a többi intézmény IT támogatását az ágazati képzésben, továbbá informatikai paradigmaváltás következtében a többi ágazat oktatásában is.
Az "A" épület 1896-ban épült, egy szintes épület. A felújításra szoruló ingatlan polgári iskolának épült és azóta is oktatási intézményként működik. Az épület energetikailag teljesen elavult, új fűtési rendszer kiépítése szükséges a gázkonvektorok helyére. A még eredeti nyílászárók cseréje elengedhetetlen fontosságú, mint ahogy az épület vizesedésének megoldása és a hőszigetelés is. Az intézményben évek óta hagyományosan közgazdasági, informatikai és ipari informatikai ágazatra, szakmákra készítünk fel tanulókat.
Megvalósítandó célok: integrált épületüzemeltetési platform kialakítása, újgenerációs  épületfelújítás, teljeskörű energetikai megújulás, okos ingatlan kialakítása, homlokzat rekonstrukció, energetikai felújítás, nyílászáró csere, új padló rétegrend kialakítása, belső építőmesteri felújítás, tetőfedés, bádogos munkák felújítása, belső udvar zöldterület rekonstrukció, vízelvezetés, csapadékvíz újrahasznosítás, fűtés-korszerűsítés, gázkazánok felszerelése, központi fűtésrendszer kialakítás, víz-csatorna rendszer felújítás, belső elektromos hálózat felújítása, megújuló energiaforrások felhasználása (naperőmű) az elektromos terhelés-csökkentés miatt, hővisszanyerő szellőztető rendszer, közösségi tér kialakítása összesen 1509,2 m2-en, minimum 30%-os primerenergia-megtakarítást elérve. Az épület teljes belső felújításához szorosan kapcsolódik robotikai labor, automatizálási labor, hálózati szaklabor, szoftverfejlesztési és elektromechanikai labor kialakítása hálózati és szoftveres tekintetben is. A projekt célkitűzése, hogy a komplex fejlesztés eredményeképpen a Centrum szakmai központi bázisává váljon az Informatika, Robotika, Elektrotechnika szakmai területeknek.

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2025. 08. 31.
   

GALÉRIA

Sajtónyilvános nyitórendezvény 2024. 04. 23.

DSC_0204.JPG
DSC_0175.JPG
DSC_0153.JPG

RRF-2.2.2-23-2023-00002 azonosítószámú „21. századi szakképző intézményfejlesztési program a Berettyóújfalui SZC Közgazdasági Technikumában" című projekt


Csatolt fájlok

Sajtóközlemény.pdf

Letöltés

Meghívó_nyitókonferenciára.pdf

Letöltés


KIMIKK
BelügyminisztériumHBKIKIKKKIMMNVNSZFH

  • SZC logo fehér
  • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

   4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.

  • Telefon: +36 54 / 951-961

   E-mail: titkarsag@berettyoujfaluiszc.hu

   OM azonosító: 203030

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194 Engedélyszám: E/2020/000017


  2024Berettyóújfalui Szakképzési Centrum