Ugrás a fő tartalomra

4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.


+36 54 / 951-961

Hírek


2023. dec. 13.

    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    Új képzéssel, az óvodai nevelő szakmával bővül a szakképzés oktatás ágazata.

    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    Új képzéssel, az óvodai nevelő szakmával bővül a szakképzés oktatás ágazata.

    A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum között aláírásra került az az együttműködési megállapodás, mely lehetőséget teremt az óvodai nevelő szakma okleveles technikusi képzésként való indítására.

    Az együttműködés ünnepélyes aláírására Hajdúböszörményben került sor. A Debreceni Egyetem megállapodást kötött a Debreceni és a Szolnoki Szakképzési Centrummal is.

    Dr. Gortka-Rákó Erzsébet dékán köszöntőjében elmondta: Munkaerőpiaci szempontól kiemelt feladatnak tekintjük, hogy minél több szakembert képezzünk az óvodák és egyéb oktatási-nevelési intézmények részére. A középiskolákkal történő együttműködés nagyon fontos karunk számára, ezért is külön öröm, hogy bekapcsolódhatunk a szakképzési centrumokkal való közös munkába. Hiszen azon túl, hogy egy hiánypótló szakmát tanulhatnak majd a diákok, a technikusi képesítésükkel a zsebükben egyenes út vezet majd hozzánk az egyetemre. Az egyezség szerint a kar oktatói részt vesznek többek között a technikusi képzés szakmai tartalmának kidolgozásában. A szakképzés oktatás ágazatában erre korábban még nem volt példa.

    Dr. Pósánné Rácz Annamária  a Debreceni Egyetem oktatási főigazgatója beszédében hangsúlyozta: Az új óvodai nevelő szakma kapcsán elsőként vállalta fel intézményünk, hogy közös képzési tartalmat dolgoz ki a centrumokkal karöltve. Ezzel egyrészt szeretnénk segíteni a középfokú intézményekben tanulókat azzal, hogy sikeres felvételi után a tanulmányaikat a lehető legrövidebb idő alatt végezhessék azáltal, hogy beszámítható kreditmennyiséggel tudják elkezdeni azt. A DE számára pedig egy nagyon jó kiválasztási lehetőség, hiszen a legsikeresebb diákok kerülhetnek be az egyetemre, ami az intézmény szakmaiságát, oktatási tevékenységének a nívóját is emeli.

    Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: Mivel a Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikumban nagy múltja van az óvodapedagógusok oktatásának, képzésének, ezért Berettyóújfaluban a szakmai program véglegesítése után terveink szerint már a keresztfélévben elindítjuk ezt a képzést felnőttoktatás keretében.

     A technikumi képzés végén okleveles technikusi végzettséget szereznek a diákok, amely plusz kreditpontokkal támogatja majd a felsőfokú továbbtanulást választókat egyetemi tanulmányaik alatt.

    Az óvodai nevelő képzés a Berettyóújfalui SZC Bessenyei György technikumban indulhat el nappali rendszerű oktatásban, valamint érettségire épülő 2 éves felnőttek szakmai oktatásában is.

     

    Forrás: Debreceni Egyetem

    GALÉRIA

    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    20231206 01 010 DE, KR.JPG
    20231206 01 014 DE, KR.JPG
    20231206 01 011 DE, KR.JPG

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    "BSZC Csillagai" díjátadó 2024

    "BSZC Csillagai" díjátadó 2024

    Immáron 6. alkalommal tartotta meg ünnepélyes keretek között a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum a tanév végéhez köthető, főigazgatói dicséretek átadása alkalmából rendezett ünnepséget, 2024. június 6-án. A rendezvénynek a Hajdúszoboszlón található, Berettyóújfalui SzC Bocskai István Szakképző Iskola adott helyet. Hagyományosan gyermeknap, és pedagógusnap környékén hívja a Centrum vezetősége közös ünneplésre a legeredményesebb, és legtehetségesebb tanulókat és a szakképzés területén példamutató tevékenységet végzett oktatókat.

    2024. jún. 6.
    SzakmaTúra 2023

    SzakmaTúra 2023

    A SzakmaTúra pályaválasztási fesztiválon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum irányítása alá tartozó iskolák működésébe nyerhettek betekintést a megye településeiről érkező általános iskolás 7. és 8. osztályos tanulók.

    2023. okt. 11.
    "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

    "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

    A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum vezetősége 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre a BSZC Csillagai elnevezésű ünnepélyes díjátadót, azzal a céllal, hogy jutalomban részesítsék mindazon tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során kiemelkedő versenyeredményeket értek el. 2022.június 9-én a BSZC Bocskai István Szakképző Iskola adott otthont a rendezvénynek, immár második alkalommal, Hajdúszoboszlón.

    2022. jún. 15.


    KIMIKK
    BelügyminisztériumHBKIKIKKKIMMNVNSZFH

      • SZC logo fehér
      • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

        4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.

      • Telefon: +36 54 / 951-961

        E-mail: titkarsag@berettyoujfaluiszc.hu

        OM azonosító: 203030

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194 Engedélyszám: E/2020/000017


      2024Berettyóújfalui Szakképzési Centrum