Ugrás a fő tartalomra

4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.


+36 54 / 951-961

Hírek


2023. dec. 13.

  Új szakmával bővül képzési kínálatunk

  Új képzéssel, az óvodai nevelő szakmával bővül a szakképzés oktatás ágazata.

  Új szakmával bővül képzési kínálatunk

  Új szakmával bővül képzési kínálatunk

  Új képzéssel, az óvodai nevelő szakmával bővül a szakképzés oktatás ágazata.

  A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum között aláírásra került az az együttműködési megállapodás, mely lehetőséget teremt az óvodai nevelő szakma okleveles technikusi képzésként való indítására.

  Az együttműködés ünnepélyes aláírására Hajdúböszörményben került sor. A Debreceni Egyetem megállapodást kötött a Debreceni és a Szolnoki Szakképzési Centrummal is.

  Dr. Gortka-Rákó Erzsébet dékán köszöntőjében elmondta: Munkaerőpiaci szempontól kiemelt feladatnak tekintjük, hogy minél több szakembert képezzünk az óvodák és egyéb oktatási-nevelési intézmények részére. A középiskolákkal történő együttműködés nagyon fontos karunk számára, ezért is külön öröm, hogy bekapcsolódhatunk a szakképzési centrumokkal való közös munkába. Hiszen azon túl, hogy egy hiánypótló szakmát tanulhatnak majd a diákok, a technikusi képesítésükkel a zsebükben egyenes út vezet majd hozzánk az egyetemre. Az egyezség szerint a kar oktatói részt vesznek többek között a technikusi képzés szakmai tartalmának kidolgozásában. A szakképzés oktatás ágazatában erre korábban még nem volt példa.

  Dr. Pósánné Rácz Annamária  a Debreceni Egyetem oktatási főigazgatója beszédében hangsúlyozta: Az új óvodai nevelő szakma kapcsán elsőként vállalta fel intézményünk, hogy közös képzési tartalmat dolgoz ki a centrumokkal karöltve. Ezzel egyrészt szeretnénk segíteni a középfokú intézményekben tanulókat azzal, hogy sikeres felvételi után a tanulmányaikat a lehető legrövidebb idő alatt végezhessék azáltal, hogy beszámítható kreditmennyiséggel tudják elkezdeni azt. A DE számára pedig egy nagyon jó kiválasztási lehetőség, hiszen a legsikeresebb diákok kerülhetnek be az egyetemre, ami az intézmény szakmaiságát, oktatási tevékenységének a nívóját is emeli.

  Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: Mivel a Berettyóújfalui SZC Bessenyei György Technikumban nagy múltja van az óvodapedagógusok oktatásának, képzésének, ezért Berettyóújfaluban a szakmai program véglegesítése után terveink szerint már a keresztfélévben elindítjuk ezt a képzést felnőttoktatás keretében.

   A technikumi képzés végén okleveles technikusi végzettséget szereznek a diákok, amely plusz kreditpontokkal támogatja majd a felsőfokú továbbtanulást választókat egyetemi tanulmányaik alatt.

  Az óvodai nevelő képzés a Berettyóújfalui SZC Bessenyei György technikumban indulhat el nappali rendszerű oktatásban, valamint érettségire épülő 2 éves felnőttek szakmai oktatásában is.

   

  Forrás: Debreceni Egyetem

  GALÉRIA

  Új szakmával bővül képzési kínálatunk

  20231206 01 010 DE, KR.JPG
  20231206 01 014 DE, KR.JPG
  20231206 01 011 DE, KR.JPG

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  SzakmaTúra 2023

  SzakmaTúra 2023

  A SzakmaTúra pályaválasztási fesztiválon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum irányítása alá tartozó iskolák működésébe nyerhettek betekintést a megye településeiről érkező általános iskolás 7. és 8. osztályos tanulók.

  2023. okt. 11.
  "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

  "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

  A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum vezetősége 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre a BSZC Csillagai elnevezésű ünnepélyes díjátadót, azzal a céllal, hogy jutalomban részesítsék mindazon tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során kiemelkedő versenyeredményeket értek el. 2022.június 9-én a BSZC Bocskai István Szakképző Iskola adott otthont a rendezvénynek, immár második alkalommal, Hajdúszoboszlón.

  2022. jún. 15.
  Honvéd Kadét Program aláírása

  Honvéd Kadét Program aláírása

  2022. június 8-án került sor a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC) és a BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola közötti együttműködési megállapodás aláírására.

  2022. jún. 8.


  KIMIKK
  BelügyminisztériumHBKIKIKKKIMMNVNSZFH

   • SZC logo fehér
   • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

    4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.

   • Telefon: +36 54 / 951-961

    E-mail: titkarsag@berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194 Engedélyszám: E/2020/000017


   2024Berettyóújfalui Szakképzési Centrum