Ugrás a fő tartalomra

4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.


+36 54 / 951-961

Hírek


2021. nov. 23.
SZC

    Szintet lépett a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és az Inter Tan-Ker Zrt. együttműködése

    Újabb együttműködési megállapodásokat kötött az Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC), melynek eredményeként a vállalat az oktatási intézmények gépészeti, valamint speciális gép-, és járműgyártási ágazatainak nyújt szakmai támogatást.

    Szintet lépett a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és az Inter Tan-Ker Zrt. együttműködése

    A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Hajdú-Bihar megye 9 városában, 12 szakképző intézményben képez a piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező munkaerőt a térségi gazdasági szereplők részére.

    A két szereplő közötti, már évek óta tartó együttműködési megállapodás is ezt a célt szolgálja.

    Kossa György, az ITK vezérigazgatója kiemelte, hogy létfontosságú a jó minőségű szakemberek képzése, és a képzőkkel való szoros együttműködés. A BSZC-vel való közös munka eredményeként az idei tanév végére már több, mint 400 diák lesz, aki a vállalatnál, mint duális képzési partnernél szerez végzettséget. Papp Gábor, a BSZC kancellárja elmondta, hogy a Berettyóújfalui SZC elkötelezett az Ipar 4.0 irányelvei figyelembevételével történő magas színvonalú szakemberképzés mellett. Hozzátette még, hogy minden szakma nagyon fontos, de kiemelendő a gépjármű-mechatronikai technikus (autószerelő technikus), akiknek képzésében nagy segítséget nyújt az ITK részéről a BSZC-nek átadott kishaszongépjármű. Püspökladányban a BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában már évek óta folyik autószerelő képzés, Hajdúnánáson, a BSZC Csiha Győző Technikumban pedig új autószerelő műhely építése van folyamatban, melyet várhatóan idén át is tudnak adni. Berettyóújfaluban, a BSZC Eötvös József Szakképző Iskolában tervezik az autószerelő képzés beindítását új tanműhely létrehozásával, valamint kiegészítve elektronikus hajtáslánc oktatásával.

    Az ITK a megfelelő feltételek kialakításában közreműködőként, illetve leendő vizsgahelyszínként a Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont működéséhez is segítséget nyújt.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    Új szakmával bővül képzési kínálatunk

    Új képzéssel, az óvodai nevelő szakmával bővül a szakképzés oktatás ágazata.

    2023. dec. 13.
    SzakmaTúra 2023

    SzakmaTúra 2023

    A SzakmaTúra pályaválasztási fesztiválon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum irányítása alá tartozó iskolák működésébe nyerhettek betekintést a megye településeiről érkező általános iskolás 7. és 8. osztályos tanulók.

    2023. okt. 11.
    "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

    "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

    A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum vezetősége 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre a BSZC Csillagai elnevezésű ünnepélyes díjátadót, azzal a céllal, hogy jutalomban részesítsék mindazon tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során kiemelkedő versenyeredményeket értek el. 2022.június 9-én a BSZC Bocskai István Szakképző Iskola adott otthont a rendezvénynek, immár második alkalommal, Hajdúszoboszlón.

    2022. jún. 15.


    KIMIKK
    BelügyminisztériumHBKIKIKKKIMMNVNSZFH

      • SZC logo fehér
      • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

        4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.

      • Telefon: +36 54 / 951-961

        E-mail: titkarsag@berettyoujfaluiszc.hu

        OM azonosító: 203030

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194 Engedélyszám: E/2020/000017


      2024Berettyóújfalui Szakképzési Centrum