Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok

Hírek


2021. nov. 23.


SZC

  Szintet lépett a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és az Inter Tan-Ker Zrt. együttműködése

  Újabb együttműködési megállapodásokat kötött az Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC), melynek eredményeként a vállalat az oktatási intézmények gépészeti, valamint speciális gép-, és járműgyártási ágazatainak nyújt szakmai támogatást.

  Szintet lépett a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és az Inter Tan-Ker Zrt. együttműködése

  A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Hajdú-Bihar megye 9 városában, 12 szakképző intézményben képez a piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező munkaerőt a térségi gazdasági szereplők részére.

  A két szereplő közötti, már évek óta tartó együttműködési megállapodás is ezt a célt szolgálja.

  Kossa György, az ITK vezérigazgatója kiemelte, hogy létfontosságú a jó minőségű szakemberek képzése, és a képzőkkel való szoros együttműködés. A BSZC-vel való közös munka eredményeként az idei tanév végére már több, mint 400 diák lesz, aki a vállalatnál, mint duális képzési partnernél szerez végzettséget. Papp Gábor, a BSZC kancellárja elmondta, hogy a Berettyóújfalui SZC elkötelezett az Ipar 4.0 irányelvei figyelembevételével történő magas színvonalú szakemberképzés mellett. Hozzátette még, hogy minden szakma nagyon fontos, de kiemelendő a gépjármű-mechatronikai technikus (autószerelő technikus), akiknek képzésében nagy segítséget nyújt az ITK részéről a BSZC-nek átadott kishaszongépjármű. Püspökladányban a BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában már évek óta folyik autószerelő képzés, Hajdúnánáson, a BSZC Csiha Győző Technikumban pedig új autószerelő műhely építése van folyamatban, melyet várhatóan idén át is tudnak adni. Berettyóújfaluban, a BSZC Eötvös József Szakképző Iskolában tervezik az autószerelő képzés beindítását új tanműhely létrehozásával, valamint kiegészítve elektronikus hajtáslánc oktatásával.

  Az ITK a megfelelő feltételek kialakításában közreműködőként, illetve leendő vizsgahelyszínként a Berettyóújfalui Szakmai Vizsgaközpont működéséhez is segítséget nyújt.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  SzakmaTúra 2023

  SzakmaTúra 2023

  A SzakmaTúra pályaválasztási fesztiválon a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum irányítása alá tartozó iskolák működésébe nyerhettek betekintést a megye településeiről érkező általános iskolás 7. és 8. osztályos tanulók.

  2023. okt. 11.

  "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

  "BSZC Csillagai" díjátadó 2022

  A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum vezetősége 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre a BSZC Csillagai elnevezésű ünnepélyes díjátadót, azzal a céllal, hogy jutalomban részesítsék mindazon tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során kiemelkedő versenyeredményeket értek el. 2022.június 9-én a BSZC Bocskai István Szakképző Iskola adott otthont a rendezvénynek, immár második alkalommal, Hajdúszoboszlón.

  2022. jún. 15.

  Honvéd Kadét Program aláírása

  Honvéd Kadét Program aláírása

  2022. június 8-án került sor a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC) és a BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola közötti együttműködési megállapodás aláírására.

  2022. jún. 8.  • KIM
  • IKK
  • NSZFH
  • IKK
  • HBKIK
  • Belügyminisztérium
  • KIM
  • MNV

   • SZC logo fehér
   • Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

    4100 Berettyóújfalu, Eötvös utca 1.

   • Telefon: +36 54 / 951-961

    E-mail: titkarsag@berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000194 Engedélyszám: E/2020/000017


   2023Berettyóújfalui Szakképzési Centrum