Logó

Logó

Pályázat


Szakmák Éjszakája

A Bessenyei György Szakgimnázium több mint 100 diákja flashmobbal indította a „Szakmák Éjszakája” rendezvénysorozatot városunkban, amelyet idén országosan harmadik alkalommal rendeztek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

Szakmák Éjszakája Flashmob Lázár Chef

A rendezvény az iskolában folytatódott tovább, ahol a szakmákat közelebbről is megismerhették a tanulni vágyók, ahol sok más érdekes programmal is találkozhattak. – A rendezvény mindig egy picit változik, de a fő gondolat azonos: a pályaorientációt szolgálja. Azt szeretnénk elérni, hogy az általános iskolások hamarabb válasszanak középiskolát és azon belül is szakmát. Ismerjék meg a részleteket, hiszen a szakmák éjszakája mottója is úgy szól: „Próbáld ki, csináld meg!” – mondta Dr. Marinecz Kornélia, a BSZC Bessenyei György Szakgimnázium tagintézmény-vezetője. A rendezvény részeként a diákok együtt főzhettek Lázár Cheffel, aki egy különleges turmixot készített velük. Emellett a séf elmondta úgy gondolja, a szakmaválasztás során fontos, hogy ne mi, hanem a szakma válasszon minket. Ezért érdemes körültekintőnek lenni, manapság sok lehetőség van arra, hogy különböző szakmákban is kipróbáljuk magunkat.

A program részeként első alkalommal rendezték meg a Berettyóújfalu Tortája versenyt. A zsűri Szabó Barbara étcsokis málna mousse tortáját találta a legjobbnak. A tortákat a rendezvény végén a gyerekek nagy örömére meg is lehetett kóstolni. A győztes tortával a város napján ismét találkozhatunk.

Forrás: biharihirlap.hu

X Szakmák Éjszakája Flashmob
X Lázár Chef