Logó

Logó

Pályázat


Szakképzési megállapodás a szorosabb együttműködés jegyében

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Arany János Gimnáziuma és a Gróf Tisza István Kórház között évtizedekre visszavezethető szoros kapcsolat áll fenn. Ennek egyfajta megpecsételéseként, a magasan képzett szakember-utánpótlás megvalósítása érdekében szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Pelyhéné Bartha Irén és Dr. Muraközi Zoltán, emellett defibrillátor készülékek átadására is sor került a gimnáziumban.

Megállapodás

Az április 18-ai ünnepélyes alkalmon dr. Vitányi István elmondta, a vállalatoknak szakemberekre van szükségük, a duális képzések pedig biztosítani tudják ezt a munkaerőt. Az országgyűlési képviselő bízik benne, hogy a két intézmény közötti megállapodás követőkre talál és a későbbiekben további cégekkel sikerül együttműködést kötni egyéb területeken is.

Pelyhéné Bartha Irén főigazgató a szakképzés jelentős változásairól és elvárásairól szólt, amelyeknek a centrum már az elmúlt évtizedekben is megfelelt. Az átalakulás egyik állomásának nevezte a kórházzal kötött szerződést.

Defibrillátor

Dr. Muraközi Zoltán az aláírt megállapodás után a már meglévőnél is mélyebb kapcsolatot remél a két intézmény között. A Gróf Tisza István Kórház főigazgatója bízik a sikeres együttműködésben.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum figyelve a tanulók és felnőttek biztonságára, illetve egészségügyi állapotára saját forrásából defibrillátor készülékeket vásárolt. Öt tagintézmény – a berettyóújfalui Arany János Gimnázium, a hajdúnánási Csiha Győző Szakgimnázium, a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakgimnázium és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium – jutott hozzá az életmentő eszközhöz.

Az esemény zárásaként a résztvevők a szakképzési centrum 8 millió forintos saját forrásából megvásárolt egészségügyi eszközöket, maketteket, szimulátorokat tekinthették meg, amelyek remek lehetőséget biztosítanak a szemléltetésre, tapasztalásra és gyakorlásra a tanulók számára.

Forrás: berettyotv.hu

X Megállapodás
X Defibrillátor