Logó

Logó

Pályázat


„BSZC Csillagai” Főigazgatói dicséretek átadása

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum 2017-ben indította útjára a BSZC csillagai elnevezésű díjátadó rendezvényt azzal a szándékkal, hogy a tanév során kiemelkedő eredményeket elért tanulókat, felkészítő tanáraikat elismerésben részesítsék.

Csillagok

Ebben az évben a rendezvénynek 2018. június 7-én a BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont Hajdúszoboszlón. A 13 tagintézmény mintegy 80 tanulója és felkészítőik mutattak fel olyan, országos versenyeken elért eredményt, amelyért elismerésben részesültek a színvonalas ünnepségen. Rendezvényünkön a tagintézményi települések polgármesterei, alpolgármesterei, önkormányzati képviselői is tiszteletüket tették.

Harsányi István tagintézmény-vezető köszöntője után Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója beszédében kiemelte, hogy a ma iskolái óriási változásokat élnek meg, mindannyian részesei vagyunk egy nagyszabású, a középfokú oktatás jövőjét hosszú évekre pozitívan meghatározó neveléstörténeti átalakulásnak. Ami azonban nem változik: az egyes tagintézmények szellemisége, értékrendje, a családias, gondoskodó odafigyelés és szeretet, a jövőbe vetett hit, melynek eszköze a gyermekek képességeinek, tudásának, látókörének szélesítése. A legkiválóbb, legkreatívabb tanulók és felkészítő tanáraik ünneplésére, illetve köszöntésére gyűltek össze a megjelentek, hogy lássák azokat, akiknek ebben a tanévben a közös munka a legjobban és legeredményesebben sikerült egy-egy területen. Főigazgató asszony kiemelte, hogy a folyamatos párbeszéd és együttműködés kiemelkedő példája ez a rendezvény is. Hozzátette, hogy pedagógus nap és gyermeknap környékén szeretné a Centrum vezetősége kifejezni tiszteletét és nagyrabecsülését a tanárok és diákok iránt egyaránt. Fontosnak tartja, hogy a tanulók kimagasló eredményei, sikerei hírül viszik a tagintézmények jó hírét és erősítik a városok közösségének egységét. Hajdú-Bihar megye vidéki városai ugyanis csak akkor fejlődhetnek dinamikusan tovább, ha a jövő generációi elkövetkezendő életük színteréül választják majd ezeket a településeket. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges a fejlődés motorjául szolgáló jól képzett és felkészült munkaerő.

Nyitó beszéd

Főigazgató asszony beszéde után következett a főigazgatói dicséretek átadása. Ebben az évben 78 diák kapott oklevelet, könyvjutalmat. A 22 felkészítő pedagógus kiemelkedő munkája elismeréseként oklevele, könyvjutalma mellé anyagi elismerésben is részesült. A díjazott eredmények a szakmák, tantárgyak széles skáláját ölelték fel. Diákolimpián elért országos első helyezettek, ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny országos döntőjében elért harmadik helyezett, Történelmi Íjász Európa Bajnokságon 1. helyezés, Országos Textiles Konferencia és pályázaton kiemelt első díjban részesült népi kézművesek-csak ízelítő a változatos megmérettetéseken elért eredményekre.

A főigazgatói dicséretek átadása után került sor az Emberi Erőforrások minisztere által adományozott, Pedagógus Szolgálat Emlékérem átadására. Ez az elismerés azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek. Idén négy, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum különböző tagintézményeiben dolgozó pedagógus részesült ebben a megtiszteltetésben.

Az ünnepség színvonalát a rendezvénynek helyt adó, BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói, illetve a Hollóének Hungarica régizene együttes műsora emelte.

Képek az ünnepségről

Sajtómegjelenés

X Csillagok
X Nyitó beszéd